Liverpool away!

Vi fick äntligen det vi har tjatat om så länge, det som så många av våra motståndare får när vi spelar mot dom, en vinst fast vi inte förtjänar den. Återigen är det allas vår egen Robin van Persie som fixar segern, denna gång på tilläggstid. Nu är tredjeplatsen bara fyra poäng borta och femteplatsen och Chelsea är tre poäng bakom oss. Det är bara att ösa på, inte tänka alltför mycket, bara fortsätta.

Luiz Suarez visade i helgen även Arsenalfansen vilken vidrig spelare han är, fruktansvärt bra, men ack så vidrig. Återigen filmar han till sig en straff, och kryddar det hela med att få domaren att tro att han brutit benet. Räknade det till att det var fyra (4) gånger som han låg och vred sig i ”plågor” i gräset. Slump? Tveksamt.

Straffen som Suarez fixade då? Kuyt lägger en halvbra straff som Szczesny räddar, men det är returen alla pratar om. Kuyt får tillbaka bollen rakt ut och skjuter att halvdant skott, men Wojciech kommer upp snabbt och ligger som ett streck vid andra stolpen och får ut bollen till hörna, absolut världsklass.

Men 1-0 kom, Koscielny tabbade sig på ett inlägg och skjuter in bollen via första stolpen med ett riktigt klassavslut, om det då hade varit i rätt mål förstås. Men 1-1 skulle inte vänta länge på sig, Sagna med ett klockrent som van Persie sätter 1-1 på.

Sen så dominerar hemmalaget hela andra halvlek i stora drag, med bara någon ynka Arsenal-chans. Diaby gör comeback men byts ut skadad efter endast 24 minuters spel med ny skada. Han håller helt enkelt inte, han är en grym spelare men hans kropp håller inte för PL-fotboll.

Sen skulle det komma, i den 92:a minuten så skickar våran nya Cesc Fábregas, á la Alex Song, fram bollen till RvP som med en klockren vänstervolley sätter bollen höger om Pepe Reina. Världsklass, ännu mer världsklass.

Matchens tre kanoner ;

van Persie: Gör två mål, och fixar segern till Gunners.

Szczesny: Gör en dubbelräddning på straffen och står för några riktigt bra räddningar. Spelar även med stort självförtroende vilket smittar av sig på resten av laget.

Alex Song: Assist till segermålet, äger mittfältet på ett fantastiskt sätt. Riktigt bra match.

_______

Milan imorgon då, Wenger har sagt att vi kommer starta bästa manskap och gå för att vända vårt 0-4 underläge, vi får se hur det blir med den saken. Men som man säger;

Hoppet är det sista som överger människan.