Islossning?

Good afternoon! Igår fick vi se något på Emirates Stadium som vi inte sett på länge, eller faktiskt flera saker. Bland annat så var det inte utsålt, vilket självklart beror på våra resultat i början av säsongen. Men på planen fick vi se ett tryggt Arsenal, en match där man för en gångs skull slapp att sitta och bita på naglarna fram till slutminuterna.

3-0 slutade det alltså, efter mål av van Persie x2 samt Song. Det betyder att van Persie nu har gjort 100 mål i Arsenal-tröjan och att Song har gjort mål två raka hemmamatcher mot Bolton. 

Snabba matchbetyg?

Matchbetyg och kommentar!

1, Sp*rsklass  2, Katastrof 3, Pinsamt 4, Verkligen dålig 5, Duglig 6, Godkänd 7, Väl genomförd match 8, Fantastisk 9, Helt Fantastisk 10, AAAAA (Andrey Arshavin Away At Anfield)

Szczesny 7/10. Fick knappt någonting att göra, men står för en fin räddning i inledningen av matchen.

Sagna 7/10. Gör en bra match helt klart.

Koscielny 6/10. Har tappat lite av sin form, men gör inte bort sig på något vis.

Mertesacker 7/10. Gör en något bättre match än sin mittbackskollega. 

Gibbs 7/10. Gör en bra match på kanten, kommer med bra i anfallen.

Song 8/10. Sliter grymt bra på mittfältet, står även för ett vackert mål.

Ramsey 7,5/10. Även han sliter bra på mittfältet. Assisterar bla. till första målet. 

Arteta 7/10. Slår fina passningar och har några bra lägen. Dock inte lika synlig som mot Blackburn.

Gervinho 7,5/10. Ständigt ett hot mot försvaret, vinner nästan alltid en mot en dueller. Likaså igår.

Walcott 7/10. Fixar ett rött kort på en Bolton-försvarare. Kanske något lätt, men hade troligtvis målat om han inte gått omkull. Fruktansvärt viktig i vårat anfallspel på sin kant, ingen normal människa hänger med honom. 

van Persie 9/10. Målar igen x2, visar vilken målskytt han är när han får vara skadefri. MOTM.På Onsdag är det dags för Champions League spel igen, då väntar Olympiakos hemma på Emirates. Något av en match som ska vara den enklaste i våran grupp. Vid en vinst så har Arsenal 3 raka segrar inför matchen mot Tottenham nästa helg. Hur skönt vore inte det? 

Allt för idag, vi höres! EPL,Robin Van Persie,Arsenal v Bolton Wanderers

Uppåt eller Neråt?

God kväll på er gott folk. Dagarna rullar på och det är snart helg igen och ytterligare en omgång av Premier League. Arsenal möter på lördag kl 16.00 Bolton hemma på Emirates Stadium. Frågan är, fortsätter vi neråt i träsket eller ska vi börja klättra nu? 

En seger i helgen är otroligt viktigt "precis som alla matcher nuförtiden", men hemmamatch mot ett lag vi slår 9 gånger av 10 och nu när våra nyförvärv har börjat anpassat sig till laget med några matcher i benen. För skulle vi förlora, då kan vi verkligen börja prata om svarta rubriker. 

Carling Cup då, det blev tillslut seger med 3-1 hemma mot Shrewsbury. Dock så hade gästerna ledningen med 0-1, men vi redde ut det hela efter mål av Alex Oxlade-Champerlain, Yossi Benayoun samt Kieran Gibbs. Har inga övriga tankar om den matchen, kunde inte heller se den eftersom inget tv-bolag hade köpt rättigheterna till matchen. Men det jag har att säga om Carling Cup är att vi ska ta den på största allvar, med tanke på att det troligtsvis är den enda titel vi kommer ha något större att säga till om denna säsong, sorgligt men sant.


Hemska bilder!

Förra säsongen så var jag på plats när Arsenal mötte Bolton hemma, då slutade det 4-1 till Gunners! Kan vi inte hoppas på samma målskörd denna säsongen? Fast med en nolla av Szczesny. Vore inte det rättvist, perfekt och alldeles, alldeles... underbart?
Underbara bilder!

Men det kan inte bara vara jag som vill se Wengér ändra till en vanlig 4-4-2, åtminstone ge det ett försök i en match nu. Kan ju inte bli så mycket värre än vad det är nu? Tar Chamakhs 4-3 reducering mot Blackburn som ett exempel, van Persie slår ett perfekt inlägg till Chamakh som bara sätter pannan på bollen och målar. Hur många sådana inlägg har inte bara runnit ut i sanden för att spelare som Arshavin har kommit på den ytan. Inget ont om Arshavin, men killen är ju sämre på att nicka än en blind tant på 80 bast. 

Szczesny
Sagna-Koscielny-Mertesacker-Santos/Gibbs
Walcott-Arteta-Song-Arshavin
Chamakh-van Persie

Vad tror ni? Värt ett försök? Tänkte bara ta och avsluta med två av mina nya favorit Arsenal-videos. Den ena är om Bendtner, som nu har lämnat oss. Den andra om Arsenals förra säsongen tillsammans med musikvideon av Linkin Parks "New Devide"

Nicklas Bendtner, Farewell

Arsenal - New Divide

Vad tror ni om 4-4-2? Vad tyckte ni om youtube-filmerna? Ska Gibbs eller Santos starta? Ska vi satsa fullt på Carling Cup? Lägg en kommentar här eller på facebook.

Allt för nu, tack och hej!

GO GUNNERS!

Efter Swansea och inför Dortmund!

Tjena alla glada! Som vanligt så får jag börja att ursäkta över att det är för länge mellan mina inlägg här på bloggen, men det har med humör, ork och tid att göra. Men just därför är min facebook-sida perfekt, för då får man direkt se när nya inlägg publiceras. Bli medlem där genom att klicka här

Det blev 3 viktiga poäng mot Swansea, även om det satt hårt inne. Arshavin avgjorde med ett skott från en vinkel som jag aldrig trodde han skulle klara av att sätta i mål. Med all rätt, Arshavin har ju kanske Premier Leagues sämsta vänsterfot, frågan är om han gjort mål med sin vänster sedan han gjorde 4-3 i den galna matchen på Anfield Road för ett par år sedan.

Men det var poängskörden som var det viktiga, inte spelet. Men debutanterna i Arsenal-tröjan, Arteta, Mertesacker och Benayoun gjorde alla bra insatser. Arteta är inte Fábregas klass, men han kan kanske kunna spela 40 matcher för oss varje säsong, något som inte Fábregas lyckas med på många år. Benayoun är inte Nasri-klass, men han har mer rutin och med tanke på att vi har värvat Gervinho som är Nasri-klass. Så är det bra att vi har Benayoun i truppen, med tanke på att han kan acceptera en bänkplats. Något som Nasri aldrig skulle göra.
Last season!

Imorgon börjar alltså Champions League, Arsenal åker idag till Tyskland för att möta tyska mästarna Dortmund. I truppen finns spelare som Gervinho och Song. Vilket kan göra att startelvan kan komma att se annorlunda ut, ska vi tippa på ;

Szczesny
Sagna-Mertesacker-Koscielny-Gibbs/Santos
Song-Frimpong
Walcott-Arteta-Gervinho/Arshavin
van Persie


Vem var det som sa att vi skulle sluta 6:a i ligan? Någon kommer få äta upp sin hatt, tro mig. 

Allt för idag, höres troligtsvis på Onsdag med åsikter kring matchen. 

Arsenal til I die!

RSS 2.0