Då var det slut för denna gång!

Det har nu gått lite mer än en vecka sen Arsenal vann borta mot West Bromwich på The Hawtorns, vilket gjorde att vår säsong fick ett lyckligt slut. En poäng före Spurs, en poäng, en så himla viktig poäng. Den där ynka poängen gjorde att vi fick direktplats till CL, medans Tottenham får lira Europa League nästa säsong eftersom Chelsea vann Champions League-finalen mot Bayern Munchen. 

Tänk om van Persie inte hade avgjort på Anfield i 92:a minuten, eller Henry borta mot Sunderland? Hade vi hamnat en poäng bakom Tottenham då helt plötsligt? Ähh, så går det inte att resonera. Men tanken återkommer gång på gång, marginalen är liten. 

Hade tänkt ge samtliga spelare säsongsbetyg, men eftersom det är en jäkla massa skrivande och alla har olika åsikter så rekomenderar jag detta inlägg från Arsenal.se

Inget nytt inom van Persies vara eller icke vara i Arsenal, han är nu med Hollands EM-trupp och laddar för kommande EM-spel. Källor säger dock att han har fått munkavel och får inte prata med pressen om rykten & dylikt. 

Om ni vill ha mitt stalltips så är det att RvP väntar och ser hur laget formas, Podolski är en bra start, men det behövs mer. Öppna plånboken och få in ett par klasspelare och ge van Persie ett bra kontrakt så tror inte jag att det ska vara några problem alls att få honom att stanna. Är rätt övertygad om att Robin helst vill stanna, men om vi inte satsar nu så förstår jag faktiskt honom om han lämnar oss. 

Men nu fick vi 3:e platsen, så vi kan satsa vidare på CL-spel. Pengarna kommer fortsätta att rulla in med hjälp av TV-intäkter och allt annat som Champions League innebär. Sen så har Arsenal inte spenderat mycket av dom pengarna vi fick för den spanska hemvändaren och den Baugette-luktande franska kaninen. Så nog finns pengarna allt, gäller bara att våga satsa dom. All in nu, laget ska vara i stort sett klart när det vankas Asien-turné.

Come on Arsenal!

Dagen då Arsenal FC förändras.

God kväll på er gott folk! Det är nu 20 minuter kvar tills det är Fredag, klockan är alltså 23.40 och sängen väntar snart. Dock börjar jag få svårt att sova, för det är när jag vaknar imorgon bitti bara två dagar kvar tills det är dags för Premier Leagues sista omgång för den här säsongen. Arsenal ligger kvar på 3:e platsen, där vi har legat ett bra tag nu. Söndagens match kan komma att bli den viktigaste Gunners har spelat så länge jag har varit inbiten supporter iallafall. Det gäller på pappret en Champions League plats nästa säsong, men för Arsenal kan det komma att betyda så mycket mer.

Arsenals kapten heter Robin van Persie, han leder skytteligan på 31 mål på 37 matcher. Han stanna kvar när dom andra stjärnorna svek i somras, Cesc längtade hem till Spanien och Barca, och Nasri längtade efter oljepengar i Manchester. Men van Persie stannade kvar, och tog alltså över kaptensbindeln från Cesc Fábregas. Det är bara ett problem, eller det är två. Robin är 28 år, och han har bara ett år kvar på sitt kontrakt med Arsenal. Han kommer bara skriva ett till långt kontrakt i sin professionella fotbollskarriär, vilket betyder att han har ett stort beslut att fatta efter säsongen. Det enda han har vunnit är FA-cupen 2005, och då är van Persie en av världens i särklass bästa fotbollspelare. Så om Arsenal missar CL-spel nästa säsong och alltså tar ett steg bakåt i utvecklingen istället för att fortsätta stiga uppåt så förstår jag faktiskt honom om han väljer att lämna oss.

Det är då inte så konstigt att oron smyger sig på när Arsenal ska ut och slåss för tre otroligt viktiga poäng på Söndag. Vinner Tottenham så måste Arsenal också göra det, för att inte skicka iväg den där 3:e platsen till våra allra värsta rivaler. Det vi också gör är att vi troligen skickar iväg våran kapten, vår skyttekung och vår storstjärna. Sen kan vi också vinka hejdå till hissnande 400 miljoner kronor i intäkter för Champions League spel, då får vi istället nöja oss med Europa League spel. Då sjunker också vårat attraktionsvärde på spelarmarknaden, medans konkurrenternas värde stiger. 

Vi har redan fått klart dealen med Lukas Podolski, vilket innebär att mina två favoritforwards i hela världen kan spela på topp tillsammans i mitt favoritlag i hela världen nästa säsong, bara vi vinner på Söndag. Nu är det inte helt säkert att RvP stannar kvar även om vi kommer 3:a, men oddsen förrbättras avsevärt. 

Chelsea klarar en säsong utan CL-spel, då dom är ekonomiskt oberonde pga. av sina oljepengar, Newcastle nöjer sig med Europa League spel och Tottenham är Tottenham. Arsenal däremot, har bra med pengar, men inte obegränsat som City och Chelsea.

På Söndag vill jag inte se någon halvlat och oengagerad Aaron Ramsey springa och småjogga hemåt, en Gervinhos som skjuter på allt utom det han ska skjuta på, och jag vill inte se Szczesny tabba bort sig på linjen. Jag vill se van Persie göra mål, jag vill se Arsenal göra mål. Fler än West Bromwich, om det blir 6-5 eller 1-0 skiter jag bokstavligt talat fulltständigt i, men vi ska göra fler mål. Vi ska vinna detta, this is war! 

This is Arsenal!

Den skadeskjutna kanonen vacklar mot CL-spel.

God kväll på er gott folk! Nu återstår det endast en omgång av Premier League, och Arsenal ligger faktiskt kvar på 3:e platsen. Tottenham fick bara 1-1 mot Aston Villa och Man City vann mot Newcastle med 2-0. Men låt oss ta det från början.

Jag skulle komma att missa Arsenal-matchen då jag hade seriepremiär med mitt Söderala AIK i div 6. Men om man har en fin HTC-telefon och Viaplay appen så kunde man smygtitta lite under matchens gång, bänkvärmare som man är. 1-0 kom, och hur skönt var inte det? Mitt 3-0 tips skulle gå in, trodde jag.

1-1 skulle komma, 1-2 likaså. Dessutom av min alldeles egna favorit Grant Holt, nu gillar jag inte honom längre.. Men det var inte slut där, 2-2 kom av min alldeles egna jättefavorit van Persie, och när jag skulle bytas in i min div 6 match så sneglade jag på telefonen och såg en stor kanonhög med rödvita Arsenalspelare, 3-2, tack för kaffet tänkte jag. Men efter slutsignal så stod det 3-3, hur gick det till? Ja, jag vet faktiskt inte själv. Helt enkelt för dåligt. 

Men det var matcher idag Söndag också, jag begav mig till O`learys i Gävle för att käka och kolla fotbollen med min far, och nog blev söndagen en bättre dag allt. Villa krigade till sig en poängen mot ... Spott, splur, spuss.. vad heter dom nudå? Just ja, Sp*rs!

Nu har vi alltså allt i egna händer inför sista omgången nästa helg, West Bromwich står för motståndet. Ingen drömarena för Arsenal. Inget drömlag för Arsenal heller. Men vid oavgjort har vi iallafall 4:e platsen säkrad, med tanke på plusmålen vi har mot Newcastle. Men nu ska vi klara det här på egen hand, en vinst och 3:e platsen är vår. Komiskt, då kommer jag helt plötsligt nästan hålla på Chelsea i Champions League-finalen, iallafall om Tottenham slutar fyra.

Som sagt, med relativt nya skador på Walcott, Arteta och nu Sagna så ska den skadeskjutna kanonen ta det sista avtrampet för säsongen och säkra vår CL-plats. Var redo!

/Patrik
RSS 2.0