Något drastiskt måste göras!

2-1 blev det, till Fulham. Vi hade det hur säkert som helst i halvlek, 0-1 stod det efter Koscielnys fina nickmål. Sen kom osäkerheten, istället för att avgöra bjöd vi in Fulham i matchen, och ett kvitteringsmål närmade sig alltmer. När sedan Djourou vart utvisad var det ren forcering av hemmalaget, snarlik dom forceringar vi hade hemma mot Fulham, och även mot Wolves. Enda skillnaden var att Fulham idag också skulle få ett segermål, såklart.

Vi kan skylla på många saker, att Djourou enligt många vart felaktigt utvisad, att Gervinho skulle haft straff i första halvlek, att bollen hela tiden studsar stolpe ut istället för stolpe in för oss, att vi har enorm försvarskris osv. osv.

Men problemet sitter inte där, utan det sitter i laget. Hur många gånger har vi inte chans att avgöra matchen? Nu var hemmalagets målvakt Stockdale ordentligt på tårna när Arsenal jagade 0-2 i första halvlek. Men en boll till ska inte vara omöjligt att kunna trycka in. Sen gå till pausvila med en ettmålsledning, bjuda in Fulham i andra halvlek.. resten är historia för mig nu.

Titta på Manchester United t.ex. vann med hela 5-0 på Creven Cottage för ett par veckor sen, och då var ändå inte det någon total utspelning. Utan det berodde på att dom satte sina chanser, men får inte alltför många chanser att göra mål på en match, fråga bara Torres, Chamakh mfl.

Sen har vi en försvarslinje i kris nu, med tanke på skador på Sagna, Jenkinson, Vermaelen, Gibbs, Santos och nu även Djourou avstängd nästa match. Vad beror detta på? Otur? Skadedrabbade spelare? Kanske till viss del, men det finns flera förklaringar. Arsenal har totalt 18 segrar denna säsongen, endast tre av dessa har varit kontrollerade och säkra segrar (läs: Bolton 3-0, West Brom 3-0 samt Wigan 4-0.) sen är det enbart uddamålssegrar. Vilket betyder att av 31 matcher spelade matcher denna säsong har vi bara kunnat spela helt avslappnat i 3 matcher, tre! Om man måste springa som en idiot i 90 minuter för att säkra segern kan jag tänka mig att man lättare blir trött och skadad än att kunna spela avslappnat efter 55-60 min alt. bli utbytt.

Sen att Squillaci får bytas in istället för Miquel ställer jag mig också frågande till, Miquel har gjort det bra när han fått spelat, och nu kom Wengér helt plötsligt på att byta in Squillaci istället? Sen att just han råkar nicka bollen perfekt till Zamora kan man säga att det är en slump, det är det inte. Undrar om Vermaelen/Koscielny hade gjort samma sak?

Nu är det dags för Arsené att göra ett par justeringar i Arsenal Football Club. Arshavin, du är redo för pension, sälj eller låna ut. Han ska inte spela mer. Almunia, du är överlag en helt värdelös målvakt för att få stå i ett av Europas största lag, lägg handskarna på hyllan. Squillaci, sök jobb som dörrvakt, du är bra på att skrämma folk.

Poff, poff, poff. Så enkelt det kan vara.

Köp in ett par nya, fräscha spelare som har något att komma med. För vi har verkligen inte råd att missa Champions League platsen, då detta kommer få många konsekvenser direkt;

- Svårare att locka till sig stjärnspelare då alla vill spela just CL.

- Svårare att hålla kvar spelare som van Persie, Vermaelen, Walcott, då alla vill spela just CL.

- Klubben tappar oerhört stora summor i TV-intäkter bla.

- Ger en ny klubb möjligheten att spela CL, tjäna pengar och locka till sig stora spelare.

- Svårt att ta sig in i topp fyra igen då klubben tappar fler bra spelare än vad vi får in nya.