London vs Milano, del 1.

God eftermiddag på er alla! Det är nu i skirvandets stund endast åtta timmar kvar till avspark på San Siro mellan Milan och Arsenal. Själv ska jag ta mig till O´learys i Gävle och se matchen, hoppas på många underbara Arsenalkamrater och få mystiska Zlatan-fantaster.

Milan har ju precis som Arsenal "Fly Emirates" på sina matchtröjor, och enligt regler från Uefa får inte lagen ha samma tröjsponsor när dom möts. Så enligt uppgifter kommer Gunners att spela med dessa tröjor ikväll, för att Milan är hemmalag.
According to UEFA’s rules and regulations, 2 teams cannot wear a jersey that has the same sponsors. And since the match is at San Siro, we will have to be the ones wearing the different jersey (home advantage for Milan), at least for this leg.


Arsenal har spelat med dessa tröjor förr!

Arsenal kan ikväll komma att starta med sina absolut bästa backlinje, toppa det med formspelare som Rosicky, van Persie och Oxlade-Chamberlain och kvällens utgång kan bli en ljus historia. Jag personligen skulle vilja se dessa herrar från start ikväll;

Wojciech Szczesny
Bacary Sagna-Thomas Vermaelen-Laurent Koscielny-Kieran Gibbs
Tomas Rosicky-Alex Song-Mikel Arteta
Theo Walcott-Robin van Persie-Alex Oxlade-ChamberlainGibbs har inte gjort en tävlingsmatch på över tre månader, men jag tror ändå att han kan klara av det eftersom Wengér har sagt att han är redo både fysiskt och psykiskt. Dessutom är Kieran väldigt snabb, så han kan komma att bli väldigt viktig i matchen för att hjälpa till att få stopp på den kvicke Robinho. För hela Zveriges gullegris kommer att få arbeta väldigt, väldigt hårt om han ska komma förbi Verminator och Bosscielny. Mer orolig för den kvicke brassen än Mr Zlatan faktiskt, fast det är väl bara på förhand. Det är vad vi ska vara oroliga för.

Milan då? Vad ska dom vara oroliga för? Enligt mig så är det självklart, kanterna. Det finns en chans till att Zambrotta kommer starta som vänsterback, och även om den gamle gubben är placeringssäker som få kommer han få stora problem mot någon av dom oljade blixtarna Chamberlain/Walcott. Så runt på kanten kommer vi komma både 1,2,3,4,5 kanske 6 gånger. Så då gäller det för van Persie att vara på tårna mot en av världens bästa mittbackar (Thiago Silva). Ska bli intressant att se hur det utvecklas, men känslan är att inte van Persie går mållös av planen.

Får vi med oss oavgjort ska vi vara nöjda, få med oss ett bra resultat hem till London och avgöra på hemmaplan. 0-0 vore bra, 1-1 vore kanon och 2-2 vore underbart! Grejar vi 1-1 eller 2-2 så skulle jag säga att vi har 70-75% chans till avancemang. Som läget är nu så är det verkligen ett 50/50 läge.

Här börjar det, tagga nu!

Jobba nu gubbar, nu är det dags!

Come on Gunners!

// PatrikNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0