Rutin var ordet!

Hallå alla glada Gooners och övriga! Igår stängde transferfönstret, och det var en riktigt thriller man fick uppleva på twitter. Fast den "filmen" fick ett lyckligt slut, då bla. Arteta presenterades i slutminuterna. En som gjorde ett kalasjobb på twitter var UnitedGunners som twittrade för fullt igår kväll/natt. 

Vid åttatiden skulle vi inte längre köpa Arteta, men vid elvatiden blev det åter aktuellt. Enligt vissa medier så var det lånet av Benayoun som fick Arteta att ändra sig och kunna gå ner i lön från de 70,000£ han tjänade i Everton till dom 60,000£ som Arsenal erbjöd honom. 

Tänkte ta och gå igenom alla nyförvärv en och en, men då läste jag precis på Arsenal Sweden att dom redan gjort det. Så läs här under eller kika in artikel som sin helhet här.


Per Mertesacker
Har gjort över 70 landskamper för Tyskland och vunnit tre mästerskapsmedaljer. Har spelat 8 säsonger i Bundesliga och cirka 50 europacupmatcher.

André Santos
Har rutin från brasilianska Serie A samt turkiska ligan. Har gjort drygt 20 landskamper för Brasilien. Har vunnit både ligan och cupen med Fenerbache.

Mikel Arteta
Har spelat 6,5 säsonger i Everton och har även representerat PSG, Rangers och Real Sociedad. Har inte gjort några landskamper men har burit kaptensbindeln för Everton.

Yossi Benayoun
Har gjort 6 säsonger i Premier League och över 80 landskamper för Israel. Är kapten i landslaget.

Chu-Young Park
Har förutom tre säsonger i Monaco även fyra säsonger med FC Seoul och drygt 50 landskamper för Sydkorea på kontot. Är numera kapten för landslaget.

Så, hur ska vi nu starta i nästa match? Eller framförallt, hur är vårt starkaste lag med alla utan skador?

Szczesny
Sagna-Vermaelen-Mertesacker/Koscielny-Santos
Song-Wilshere
Walcott-Arteta-Gervinho
van Persie

Givna i startelvan; Sagna, Vermaelen, Song, Wilshere, van Persie.

Sen kan man ju diskutera om att Szczesny också är given för tillfället, men det är han inte, än. Fabianski är en riktigt bra målvakt som kommer slita hårt för att återfå startplatsen. Men i det långa loppet blir det troligtsvis den yngre versionen av våra polacker som står som första alternativ. 

Den svåraste uppgiften Wengér har framför sig är att peta Koscielny som startspelare för Mertesacker. Frågan är, är Mertesacker bättre än Laurent? Mertesacker är en större, tyngre, nickskickligare mittback. Men Koscielny är snabbare, smidigare, bättre bollkontroll och redan insvetsad startspelare. Jag tror Arsené kommer varva runt lite här, att spela Mertesacker mot lag som är väldigt fysiska (läs: Blackburn, Stoke.) medans Koscielny kommer spela mer mot lag med lite mer finess. (läs: Wigan, Wolverhampton.)

Nu är ju inget av dessa fyra lag något topplag, men i dom stora matcherna kan mycket komma att avgöras på dagsform och liknande. För Vermaelen, han står säkert i mittlåset. Något annat kan jag inte tro. Om jag får tippa så tror jag ändå att om alla är fullt frisk så kommer det bli Vermaelen och Koscielny som startar, men mycket skönare med Mertesacker som tredje alt. Djourou fjärde alt, och Squillaci nere på femte alt än att bara ha fyra mittbackar tillgängliga.Blir du kvar i startelvan?


Men nu till något helt annat, angående den fransmannen som valde pengar före kärlek. Kan du gissa vem jag pratar om? Just det, han ja.

Efter Nasri lämnat Arsenal så var något av det första han gjorde var att såga sin gamla klubb, genom att kalla fansen opassionerade, sågade hela styrelsen, klubbens ambitioner osv. Tidningarna bara öste på med det som nu Nasri kallar för rent skitsnack, på sin twitter skriver Samir Nasri ; 

This tweet is for the english newspaper stop trying to made something between me and Arsenal i love this club and everything around it.

Vad bevisar det? Han har ju uppenbarligen inte sagt det som står i tidningarna, men ska man förlåta honom för det? 

Mjaa, Njee, njaaa, njae, jaae... aldrig! Han lämnade Arsenal för att tjäna mer pengar, sen att han gick till en klubb med stora ambitioner att försöka sig på dom stora titlarna. Det var bara ytterligare en bonus. Men Nasris ursäkt kan iallafall få mig att överväga om jag ska bua ut honom på Emirates Stadium den 7 April då jag troligtsvis åker till London och kollar på City matchen.

Troligtsvis? Fyller 18 år den 6 April, så vore inte det den perfekta presenten? Måtte far min läsa detta inlägg också! 

Med dom orden tackar jag för idag, vi hörs en annan dag. Ha´de!

I´m Arsenal til I die.
I´m Arsenal til I die. 
I know I am, I´m sure I am.
I´m Arsenal til I die.


Anonym
2011-09-02 @ 02:18:30
URL: http://dajeroma.blogg.se/

- Du kommer också börja klaga på Benayoun snart ;)! Kram!

Micke
2011-09-07 @ 11:00:45

Bra blogg med vettiga tankar kring laget. Själv har jag lite svårt för Niva...förlåt mena förstås Koscielny. Hoppas Mertesacker är bättre så vi får Vermaelen/Mertesacker som mittbackslås. Nu verkar ju tyvärr Vermaelen vara långtidsskadad:(. Ha det ! Micke

Patrik
2011-09-07 @ 20:51:19
URL: http://arsenalgunners.webblogg.se/

Tack så mycket, dina ord värmer! ;) Ja det verkar ju som han blir borta ett tag, men jag tror fullt ut på Koscielny. Gillar honom starkt, men smaken är ju som baken.. ;D

rille
2011-09-07 @ 21:30:04

rille
2011-09-07 @ 21:33:24

Vermaelen ska operera sin häl blir borta ett tag så jag tror det blir Mertesacker och Koscielny som bildar mittbacks par

Rickard Nilsson
2011-09-07 @ 22:51:51

Szczesny

Sagna-Mertesacker-Koscielny-Santos

Song-Benayoun

Walcott-Arteta-Gervinho

van PersieSå tror jag vi ställer upp på lördag
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0