Aaron Ramsey, the subersub!

God kväll på er alla trevliga och glada Gooners! Äntligen kan vi Arsenalfans börja få le litegrann, känna att vi är på gång. 5 segrar på 6 senaste matcherna nu. Igår besegrades som ni alla säkert vet Marsielle med 1-0 efter mål av Aaron Ramsey i den 92:a matchminuten. Men låt oss ta det från början.

Jag tog igår min nya vana trogen och gick även igår till O`Learys i centrala Gävle för att titta på mitt kära Arsenal. På denna variant av brittisk pub var det en blandning av supportrar, men helt klart så var det majoriteten Gooners-fans. Slog mig ner med mina två kamrater efter ha yrat runt i 10-15 minuter om vart vi skulle sitta, för personalen hade ingen vidare koll till en början vilken match som skulle visas vart. Så första halvlek fick jag se matchen utan ljud, eftersom två äldre herrar bestämt skulle se klart hockeymatchen mellan... kan det ha varit Linköping-Djurgården tro?

I den första halvleken hände ju det inte så fasligt mycket, van Persie hade en farlig nick som nickades bort på så gott som på mållinjen. Sen skulle Arsenal haft en straff också, då en försvarare för fransmännen tog bollen med handen solklart precis innan van Persies tidigare nämnda nick. Men det var inte bara vi som skulle haft straff, Jenkinson tog även han bollen med handen efter ett inspel av en anfallare i hemmalaget. Så det jämnade ut sig.

Det var väldigt chansfattigt även i andra halvlek, Walcott hade ett bra läge efter slarv i hemmaförsvaret men det avfärdades av den fenomenala Marsielle burväktaren Mandanda. Sen byttes Walcott ut kring matchminut 65, in kom Gervinho. Inget extraordinärt hände, det hände faktiskt ingenting alls fram till stopptiden. Först fick van Persie ett skapligt läge i straffområdet men skottet räddades återigen av Mandanda. Det skulle ta tills den 92:a minuten innan målet skulle komma, Djourou som för övrigt ersatte skadade Jenkinson, skickade iväg ett inlägg som Gervinho missade(?) släppte(?) innan bollen letade sig fram till Ramsey som fick ett par sekunder på sig att ladda bössan och ställa in siktet och bara dunka in bollen som fick bortaklacken samt 90% av O´learys gäster att skrika ut sin glädje högt. Arsenal-fansen i Marseille vart inte bara glad, dom gick ju fullständigt bananas på bortasektionen. Riktigt sköna bilder att se.


Matchbetyg och kommentar!

1, Sp*rsklass  2, Katastrof 3, Pinsamt 4, Verkligen dålig 5, Duglig 6, Godkänd 7, Väl genomförd match 8, Fantastisk 9, Helt Fantastisk 10, AAAAA (Andrey Arshavin Away At Anfield)


Szczesny 6/10 : Hade inget speciellt att göra, men spelar med stort självförtroende.

Jenkinson 6,5/10 :
Inte jättebra, men bra med plus i kanten. Han är verkligen inte någon Sagna. Men slår rätt bra inlägg och jobbar på bra. Måste dock bryta på grund av skada. Oklart hur allvarligt.

Koscielny 6,5/10 : Blir lika orolig varje gång han och Szczesny ska kommunicera, får flashback sen Carling Cup finalen. Men det ska jag inte behöva vara, för han löser sin uppgift bra. Börjar även fungera riktigt bra med PM4.

Mertesacker 7/10 : Många fina brytningar. Som jag skrev nyss så börjar han fungera bra med Koscielny.

Santos 4,5/10 : Inte alls bra. Spelar på tok för osäkert för att vara vänsterback. Gör vissa saker bra, men drällde med bollen ett flertal gånger under matchen. Men bra att ha i offensiven, så han var nästan duglig överlag.

Song 6,5/10 : Sprang dom där extra metrarna som är så viktig om man ska vinna matcher som denna. Slog dock bort alldeles för många passningar, vilket drar ner betyget något.

Arteta 6,5/10 : Lite osynlig framåt, men var den spelaren i Arsenal som sprang mest under matchen igår.

Arshavin 5/10 : Inte alls i form, ser allt för ointresserad ut. Blixtrar till ibland, men alldeles för sällan.

Rosicky 8/10 : Sprang också väldigt mycket, precis det där köttjobbet som Wilshere brukar ha. Struntar i om det flyger en tand hit eller dit. Bollj*veln ska bara inte in bakom Szczesny.

Walcott 6/10 : Inte bra, absolut inte dålig. Kort och gott.

van Persie 6,5/10 : Fick inte alltför mycket att jobba på, men lägerna han får gör han så mycket det går av. Farligt i stort sett varje gång.Gervinho 6,5/10 : Fick upp tempot lite i anfallsspelet. Men sen inte så mycket mer, en halv assist kan han få. Eller rörde han inte alls bollen vid inlägget?

Djourou 6,5/10 : Fick spela högerback istället för skadade Jenkinson. Gör det stabilt. Står även för ett fint inlägg till Ramsey som avgjorde matchen.

Ramsey 7/10 : Avgör, inte så mycket mer. Behövde han inte heller, målen som räknas.


"Matchens lirare i fet stil."
It´s a goal, It´s Aaron Ramsey!

I helgen väntar det otrevligt besök, då kommer benkrossarna Stoke City på besök med Peter Crouch i spetsen. Tack och lov att vi har två meter tysk i backlinjen. Det ska bli en spännande historia, men det är på söndag det.

Allt för nu, vi hörs en annan dag!

//Patrik


I`m Arsenal til i die!
I`m Arsenal til i die!
I know i am, I´m sure i am.
I`m Arsenal til i die!
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0