We've got Arshavin, fuck Adebayoooor!

Hallå hallå! Nu idag har man äntligen förstått det som inträffade igår, Arsenal slog självaste Barcelona på Emirates med 2-1. Nu ska det dock tilläggas att vi har en retur på Camp Nou i Mars och att Barcelona fortfarande är storfavoriter för att avencera, men Arsenal vann igår och vem trodde det efter 60 minuters spel? Men hur den  matchen går får vi se senare, nu tänkte jag sammanfatta gårdagens match!
Lagen tågade igår in på ett självklart utsålt Emirates med en fantastisk inramning med ungefär 60000 viftande flaggor samt hög sång! Som vi redan visste hade Eboué tagit över på högerbacken istället för avstängde Sagna, sen hade Arshavin förpassats till bänken till fördel för Samir Nasri som gjorde comeback efter tre veckor i sjukstugan. Sen såg det ut som vanligt!

Nasri gjorde igår comeback!

Matchen startade med att Arsenal hade dom vassaste lägen och även mest boll, men den enda riktiga chansen som kom var att Fábregas chippade bollen över försvaret till van Persie som tyvärr sköt rakt på en utrusande Váldes. Men sedan svängde det till ordentligt när världens bästa fotbollspelare Lionel Messi blev varm i kläderna, han sprang ifrån försvaret och blev i stort sett ensam med Szczesny och väntade även ut polacken men chippen hamnade tack och lov några cm utanför Wojciechs vänstra stolpe. Sen i den 26:e matchminuten skulle det komma, det som inte fick komma. Messi såg luckan i försvaret och la där en perfekt passning till David Villa som överlistade Szczesny och satte 1-0 till katalanerna. Sen hände inte sådär jättemycket mer i den första halvleken, Arsenal skapade några kontringar som var nära att bli riktig farliga, Barcelona några fina anfall som vi kan tacka Szczesny för att det inte stod mer än 0-1 i halvlek.

David Villa tystade Emirates!

Den andra halvleken startade lika som den första, Arsenal skapade några chanser. Men skillnaden ifrån den första var att chanserna fortsatte, men utan ett kvitteringsmål. Istället höll Messi på att sätta det avgörande 0-2 målet då han blev frispelad i straffområdet, men avslutade i burgaveln. Men det var sedan efter att Guardiola beslutade sig för att byta ut David Villa den riktiga forceringen skulle komma av våra kanonjärer! Så kom det förlösande målet, det skulle ta tills den 77:e matchminuten då van Persie fick en boll in i straffområdet serverad av Clichy, ur en snäv vinkel kom ett hårt skott som gick igenom luckan som Váldes lämnade vid första stolpen, det var kvitterat! van Persie sprang rätt ner till Arsenals bänk och hade kramkalas med Wénger. Men det var fortfarande 13 minuter kvar. Men det var inte vi som skulle behöva oroa oss, för i den 83 minuten slog Fábregas en boll i djupled till Nasri som gjorde sin försvarare och väntade in sina lagkamrater, van Persie sprang förbi och drog med sig sin försvarare som öppnade upp en yta för den kritiserade, hånade lilla tsaren som fick passningen och drog iväg en behärskat högerskott som enkelt gick i mål, det var totalt kaoz! Vi hade vänt! Arshavin hade satt segermålet och drog tröjan över huvudet och sprang ner mot hörnflaggan i ett hejdundrande tempo!

we've got Arshavin, fuck Adebayoooor!

Matchbetyg och kommentar!

1, Sp*rsklass  2, Katastrof 3, Pinsamt 4, Verkligen dålig 5, Duglig 6, Godkänd 7, Väl genomförd match 8, Fantastisk 9, Helt Fantastisk 10, AAAAA (Andrey Arshavin Away At Anfield)

Wojciech Szczesny 9/10 : Gör flera fantastiska räddningar som håller oss kvar i matchen, och med tanke på att han gjorde sin första CL-match gör han det fullständigt fenomenalt.

Emmanuel Eboué 6/10 : Det märks att han inte är en ordinarie startspelare, men gör det ändå ganska bra. Kommer med bra i anfallen i den andra halvleken.

Laurent Koscielny 8/10 : Grymt säker med sina glidtacklingar, växer enormt! Spelar med stort självförtroende.

Johan Djourou 7/10 : Gör som Koscielny en grymt bra match, men inte lika utstickande som sin backpartner, men väldigt bra.

Jack Wilshere 9/10 : Sliter, sliter och sliter. Även han har grymt bra glidtacklingar som lyckas i stort sett varje gång, grym match av Wilshere!

Alex Song 6/10 : Blir utbytt ganska tidigt, men är bra så länge han är på planen.

Samir Nasri 8/10 : Gör en riktigt bra comeback, serverar Arshavin perfekt vid det avgörande 2-1 målet!

Cesc Fábregas 8/10 : We've got Cesc Fabregas! We've got Cesc Fabregas! Sjöng publiken, och det hade dom all rätt att göra! Fábregas är en riktig Gooner och det visar han verkligen idag då han viftar igång publiken och leder sitt lag till seger.

Theo Walcott 7/10 : Skapar ständigt farligheter med sin fart, bra match!

Robin van Persie 7/10 : Såg lite ofarlig ut i den första halvleken, men vad han gjorde vid 1-1 målet kan beskrivas med ett ord, magi!

______________

Nicklas Bendtner 6/10 : Ändrar inte matchbilden så mycket, men kämpar på bra för att behålla Arsenals ledning i slutet.

Andrey Arshavin 8/10 : Han avgör, vad mer behöver sägas? Den lilla tsaren är tillbaka!

Klarar vi av Barca i Spanien? Blir detta Arshavins vändpunkt? Hur bra är egentligen van Persie? Frågorna är många, kom gärna med egna åsikter i kommentatorspåret!
Leyton Orient på söndag, tagga grabbar!
GO GUNNERS!
björn
2011-02-17 @ 13:37:01

bendtner är inte värd 6/10

han skulle ha passat arshavin i slutet så han fick göra två mål!!! men nej han var tvungen att föröka va med i målprotokollet=/ dansk jävel

förlorar dom returen med bara ett mål så är allt danskens fel

och hade han vart mer efektiv och inte så jävla dålig så kunde han ha fixat en tidig ledning åt arsenal i 4-1 matchen förra året mot barca och då kanske matchen hade slutat anorlunda

PS: jag tycker om din blogg=)