Vi fick svettas, precis som jag trodde!

God eftermiddag! Matchen blev jobbig igår, väldigt jobbig. Precis som jag har nämnt tidigare så finns det inga enkla matcher längre. Men det hela löste sig och det är det viktigaste. Nu tänkte jag sammanfatta matchen på några rader.

Efter cirka 20 minuters spel tappade Wilshere bollen på mittplan, då drev Coleman upp bollen och slog en passning genom försvaret till en offsidestående Saha, men bollen touchar på Koscielny som enligt domaren då upphäver en eventuell offside. Ytterst tveksamt beslut, men 0-1 blev det. Ett resultat som stod sig halvleken ut trots att Djourou, van Persie samt Fábregas hade hyfsade lägen.

Everton tog ledningen!

I den andra halvleken hände inget i början, Diaby bytte ut en (skadad?) Alex Song, men inget hände förrän den 70" minuten då Cesc Fábregas slog en fullständigt fenomenal boll från den lille tsaren, som bara kunde sätta bollen i mål. Det var nu 1-1, det var Arshavin, så viktigt för honom. Sen knappt fem minuter senare var det dags igen, van Persie slår en bra hörna som dyker ner i målområdet. Där Koscielny sätter bollen på pannan och nickar in 2-1 till Gunners! Emirates Stadium höll på att explodera och så lika jag. Nu var det plöstligt bortalaget som behövde offensiv kraft, Moyes beslutade då att byta in Jagielka. Men Everton var aldrig riktigt nära att få in en kvittering. Arsenal vinner härligt, underbart, fantastiskt med två mål mot ett.

Matchbetyg och kommentar!

1, Sp*rsklass  2, Katastrof 3, Pinsamt 4, Verkligen dålig 5, Duglig 6, Godkänd 7, Väl genomförd match 8, Fantastisk 9, Helt Fantastisk 10, AAAAA (Andrey Arshavin Away At Anfield)

Wojciech Szczesny 7/10 : Får inte så mycket att göra. Men agerar väldigt stabilt och hans självförtroende bara växer, här är våran kommande världsmålvakt!

Bacary Sagna 6+/10 : Inte direkt glänsande, men fortfarande en riktigt maskin hemåt som springer non stop tills matchen är slut.

Laurent Koscielny 8/10 : Han hamnade verkligen i centrum, touchar bollen som ger Saha läget att göra 1-0. Bör dock tilläggas att det var domarna som gjorde fel, och ingen annan. Sen vinner han fler och fler nickdueller för varje match som går. Imponerar även stort med sina glidtacklingar. Laurent gör ju också det avgörande 2-1 målet.

Johan Djourou : 6/10 : Hade några bud på 1-0, men bollen hamnade istället utanför målburen, men gör en stabil match.

Gael Clichy : 7/10 : Grymt säker bakåt han med, är också väldigt nära att göra ett mål efter att ha sprungit rätt igenom Evertons försvar.

Jack Wilshere 7/10 : Flyttar inte på sig vad som en kommer emot honom, han står emot och kämpar på fruktansvärt mycket på mittfältet. Bra match!

Alex Song 6/10 : Utbytt i halvtid, han inte göra så mycket. Då Arsenal saknade bra spel i första halvlek så blev Alex ganska osynlig.

Theo Walcott 6/10 : Är ganska osynlig matchen igenom, men när han får läget så tar han fart och skapar direkt farligheter.

Cesc Fábregas 8/10 : Slår en helt fullständigt fantastiskt passning till Arshavin som gör 1-1. Krigar också på väldigt mycket på mittfältet, han visar vem som är ledaren.

Tomas Rosicky 5/10 : Får inte mycket gjort under sin tid på planen, men det var också längesedan han startade och det får man ha överseende med.

Robin van Persie 7/10 : Inte lika glänsande som mot Wigan, men slår en klack som ställer hela Evertons försvar som Fábregas hade kunnat göra 1-0 på. Men han visar ändå att han har en växel mer än både Chamakh och Bendtner. Bra match.

________________

Abou Diaby 6/10 : Byts in istället för Song, är varken bra eller dålig, men kämpar på bra.

Andrey Arshavin 7/10 : Hoppas att det äntligen har lossnat för Arshavin nu, han såg mycket piggare ut idag och gjorde dessutom det så viktiga kvitteringsmålet.

Nicklas Bendtner 6+/10 : Jobbar på i det tysta under sin tid på planen, stressade Evertons försvar under slutminuterna. Gör även en fin prestation vid hörnan som resulterar i det segrande målet, då han springer bort ifrån Koscielny och drar med sig två försvarare, och det blev det helt plötsligt mål!

Man of the match!

Fábregas/Koscielny får dela på priset!

Koscielny avgjorde matchen!

Mina sista tankar nu är några frågor till er läsare om hur vi klarar oss med endast tre hela mittbackar (varav en avstängd). Vad tror ni? klarar vi oss med Squillaci, Koscielny och Djourou (Song i nödfall) tills Vermaelen är tillbaka från sin skada? Eller gjorde Wenger bort sig som inte skaffade en till mittback? Har det äntligen lossnat för Arshavin?

Song skadade sig i matchen, Theo Walcott med. Hur allvarliga dom skadorna är ej klart i nuläget. Sen går det också dagsfärska rykten om att Fabianski ska vara borta resten av säsongen?  Pallar Szczesny trycket?

Det var allt för idag, lägg gärna en kommentar så ses vi snart igen!