Yossi Benayoun, van Persie och Arshavin!

Tjena! Har precis kommit hem från O`learys efter ha sett Arsenal besegra Aston Villa med två mål mot ett. Målen gjorde som ni säkert vet av van Persie på straff och Benayoun på hörna. van Persies straffmål gjorde att han nu har gjort lika många mål under ett kalenderår som Thierry Henry gjorde år 2004? (34 mål). Klubbrekord alltså. För att slå ligans gäller det att göra tre mål till på dom kommande två matherna för att kunna klå Alan Sherars rekord från -95.

Arsenal har dom senaste åren inte vart nå vidare bra på att försvara sig på hörnor, eller att producera hörnmål framåt. Något som kan bevisas på två vis, att antingen kolla på matcherna eller på statistiken. Förra säsongen släppte Arsenal in 51% av sina mål på fasta sit. och när Vermaelen nickade in 0-2 på Wigan för ett par veckor sen hade inte Arsenal gjort mål på hela 278 hörnor.

Yossi Benayoun då, inlånad från Chelsea. Får sparsamt med speltid men visar verkligen att han vill vara med och kriga om en plats i startelvan. Har även sagt att han vill stanna i Arsenal efter sin utlåning, trots sina skrala minuter speltid. Hur roligt är det inte när en sån kille för avgöra en sådan här match?

På tal om 30+are, så har jag helt lessnat på Andrey Arshavin. Han får inte starta och verkar inte vara speciellt intresserad av det heller. Ser ut att ha noll engagemang och springer i stort sett ingenting. Att Wengér låter han hoppa in istället för Chamberlain är och förblir för ett tag framöver en gåta.

Vill du ha kvar Benayoun efter säsongen? Sälja/Låna ut Arshavin i Januari? Slår van Persie Premier Leagues målrekord? Visst är väl Koscielny/Vermaelen vårat bästa mittbackspar? Lägg en kommentar här eller på facebook.

Nu ska jag avnjuta en öl eller två (hejar ju trots allt på ett brittiskt lag) och fira segern, jullovet och en massa andra saker. Vi hörs en annan dag!

/Patrik

PS. Bendtner gjorde idag mål för Sunderland, där ser man. DS.
We dont need Batman, we got Robin!
Lisa
2011-12-25 @ 19:33:37
URL: http://muzicmecupcake.blogg.se/

Hejhej, allt bra? Haft en bra jul? :))

Får nog tipsa om din blogg till en vän, han älskar också Arsenal ;)
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0