Arsenal <3

God kväll på er gott folk! Nu har det gått drygt 40 timmar sen domare Mike Dean blåste av toppmötet på Emirates som Arsenal vann med klara 5-2. Som alla redan vet. Hade tänkt att skriva detta inlägg i förrgår kväll egentligen, men förkylning, trötthet och ryggont satte stopp för det. Men han som väntar på nåt gott, han blir aldrig fet som farsan brukar säga! (citat; Robert Gustavsson)

Själv så missade jag första 7-8 minutrarna av matchen då jag satt i bilen påväg hem från Gävle, så när jag satt på Viasat Fotboll stod det redan 0-1 till dom vita. Jaha tänkte jag, nu blir det torsk idag igen då. Men efter några minuters tittande kände jag att Arsenal var på gång, spelet såg bra ut och publiken gav sitt stöd. Men som vanligt (framförallt när jag påpekar det) så blir det mål åt andra laget bara för att Arsenal spelar bra, men inte gör mål. Bale nominerade sig till priset "Bästa manliga skådespelare i huvudroll" när han fixade straffen som Adebayor satte 0-2 på. Lätt att man blir rödögd och partisk i såna där situationer, men helt klart att Bale filmar. Vilket han dessutom gjorde flera gånger under matchen.

Men 1-2 skulle komma, van Persie skjuter i stolpen och jag brast ut i ett "Jag orkaaaaaaaaaaar inteeeeeeeeeeeeee" - skrik. Men knappt 10 sekunder senare skickar Arteta in ett inlägg som Sagna stormar emot och sätter bollen i nät via pannan. Sen så har vi ju lärt oss att när Arsenal målar mot Tottenham på Emirates så kommer ett andra mål ganska omgående, både "The 11 second derby" och Nasris och Chamakhs mål förra säsongen.

van Persie får bollen utanför straffområdet, har lekstuga med tre Tottenhamspelare och skjuter från straffområdeslinjen, och bollen skruvar in sig i hörnet otagbart för Brad Friedel.

3-2 kom av Rosicky efter 51 min, nu visste alla att vi skulle vinna detta. 4-2 kom av Walcott, nu var det också klart i praktiken. 5-2, nu var DET klart. Arsenal spelade så avslappnat i andra halvlek, frågan är varför vi inte alltid gör det?



Fotbollsporr!

Matchbetyg och kommentar!

1, Sp*rsklass  2, Katastrof 3, Pinsamt 4, Verkligen dålig 5, Duglig 6, Godkänd 7, Väl genomförd match 8, Fantastisk 9, Helt Fantastisk 10, AAAAA (Andrey Arshavin Away At Anfield)

Wojciech Szczesny 7/10: Släpper in en skott som ändrar rikting och en straff, inget att göra åt. Gör sen ett par räddningar, såg och är stabil.

Bacary Sagna 8/10
: Gör det viktiga 1-2 målet, kommer som ett skott på kanten och ger passningsalternativ hela tiden. Precis som en ytterback ska göra. Assisterar också till Rosickys 3-2 mål.

Laurent Koscielny 7,5/10: Som vanligt rena muren hemåt. Men Tottenham hade inte mycket i anfallsväg trots två mål.

Thomas Vermaelen 7,5/10: Kan inte göra något åt 0-1 målet han styr in. För övrigt stabil, precis som sin mittbackskollega.

Kieran Gibbs 7,5/10: Kommer även som Sagna med bra upp på kanterna. Man ser verkligen skillnad från när vi fick spela med två mittbackar som ytterbackar. Skillnaden defensivt kanske inte är så stor, men Gibbs och Sagna ger ett mycket bättre stöd offensivt.

Alex Song 8/10: Börjar komma in i riktigt bra form. Sen är jag också förvånad över hur många assist han gör. Framförallt över vilka passningar han slår. Han spelade fram Henry snyggt i Leeds-matchen till segermålet. Han crossade fram bollen till RvP som gjorde säsongens mål mot Everton. En likadan passning slog han till Walcott idag när han gjorde 5-2. Fantastiska assist han gör. Sen är han ju även han en levande mur hemåt, det är ju också bra.

Mikel Arteta: 6,5/10: Var lite osynlig tyckte jag, absolut inte dålig, men inte nå vidare bra heller. Assisterar dock till Sagnas 1-2 mål, så nöjda ska vi vara.

Yossi Benayoun 6,5/10
: Lika som Arteta, skapar något läge här och där, men ganska osynlig. Men rätt bra ändå.

Tomas Rosicky 9,5/10: Gör säsongens bästa match. Jag har hela säsongen skrikit på att Rosicky ska starta istället för Ramsey, och nu kan alla se varför. Han springer som en idiot i 90 minuter, glidtacklar och skjuter. Skulle vi få mer sånt hjärta och energi av alla spelare så skulle inte fjärdeplatsen vara några problem att ro i hamn. Matchens bästa spelare.

Theo Walcott 8,5/10
: Totalt värdelös i första, såg ut som den 17-årige Walcott som blir rädd när han får bollen och vet inte alls vad han ska göra med den. Men i andra halvlek hände nåt, iallafall så gjorde Walcott två mål med ett vackert chippmål som kom efter att Theo tagit en löpning på 70(!) meter i högsta fart. Sen kom hans andra mål efter ett hårt, otagbart skott i bortre hörnet för Brad Freidel i Tottenhamburen.

Robin van Persie 8,5/10: Gör ett frukantsvärt vackert och lika viktigt 2-2 mål, gör bokstavligt talat kattskit av Tottenhams försvarare och skruvar in sitt mål. Har även ett par andra chanser i matchen, spelar även fram Walcott till 4-2 målet.


Man of the Match!

Sen har det även kommit upp lite tråkiga nyheter, både Rosicky och Vermaelen har åkt på skador och är nu tveksamma till nästa helgs match mot Liverpool. Nån som är förvånad?


Men nu är det bara att börja bygga från den här segern, Liverpool har inte förlorat hemma på Anfield denna säsong. Men det ska det bli ändring på (synd att vi har lånat ut Arshavin).

Det var allt jag hade att bjuda på idag, ber dock om ursäkt igen att det tog för långt tid för inlägget att komma upp. Men det får man leva med ibland, jag med. Vi höres nå under veckan, blir troligen en inför-rapport för Liverpool matchen.

Till dess får ni Ha´de så bra.

Ni som vill ha matchhöjdpunkter kan hitta dom här i sin korta version, och här i den långa.


/ Patrik






There is only one team in London! <3



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0