Ligacupen, Oxlade-Chamberlain och Citys pengar.

God kväll på er! Har nyss kommit hem från ännu en skoldag, har även hunnit med en sväng Fifa 12. Arsenal - City fick matchen bli emellan, vann gjorde jag med 5-0. Kändes riktigt bra faktiskt, skämt åsido.

Men ska vi tala verklighet så vet vi ju alla att Arsenals äventyr i ligacupen fick ett surt avsked igår kväll på Emirates Stadium. 0-1 skrevs slutresultat till efter att 450 miljoners värvning Sergio Kun Aguero avgjorde i den 84:e minuten för City. För övrigt så kostar Citys tre toppar mer än hela Arsenal bästa startelva. Aguero, Dzeko samt Nasri har köpt till en prislapp på dryga en miljard kronor sammanlagt. Vad Wengér har köpt Szczesny, Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs, Wilshere, Song, Walcott, Arteta, Gervinho och van Persie för har jag ingen precis summa på, men någon miljard är det inte tal om. Men så är fotbollen, vissa har mer pengar än andra, och citerat Arsenal Sweden (Kickens blogg) efter matchen igår ;

Det värsta är supportrarna. Hur kan man supportra spelare som inte spelar för fansen, utan för pengarna? När José Mourinho kom in och förde Chelsea till flera ligatitlar i mitten av 00-talet på exakt samma sätt som Roberto Mancini är på väg att göra detsamma med sitt City utvecklade han en rivalitet till Arsène Wenger. Fransmannen sade då på en presskonferens vad han tyckte om Mourinho: "Om du ger framgång till dumma människor blir de oftast ännu dummare". En beskrivning som inte bara stämmer in på Chelsea-supportrar, utan numer även Manchester City-supportrar.

Sant.

Men det finns positiva saker att ta med från matchen igår, att vi har spelare som AOC, Frimpong samt Couquelin som alla vill vara med och slåss om startplatser. Framförallt Arshavin kan känna sig hotad av Chamberlain som enligt mig redan är före Arshavin i den kön. Killen är född 1993 och han utmanar och skjuter, utan något rädsla alls.

Nu lägger vi Carling Cup bakom oss, och siktar på tre friska och nya poäng borta mot Wigan på Lördag eftermiddag. Allt för nu, Ha`de!

/PatrikVår blivande världsstjärna?Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0