Arsené Wenger hade en idé... trodde han!

Arsenal och Arsené Wenger åkte idag till DW Stadium för att möta Wigan Athletic som log på 16:e plats i Engelska Premier League! En match som var väldigt, väldigt viktig för våra kanonjärer, en match som vi borde ha vunnit, en match som vi skulle ha vunnit!

Måndagen den 27:e December spelade Arsenal mot Chelsea, Gunners vann matchen med 3-1(!) efter en fantastisk utspelning av våra grannar ifrån dom centrala delarna av London! Johan Djourou var fenomenal, Cesc Fábregas var briljant, Samir Nasri var väldigt bra, Theo Walcott var gudabenådad. Två dagar senare spelade vårat Arsenal borta mot Wigan. På förhand skulle det bli enkelt, det skulle bli riktigt enkelt. Men när startelvorna blev officiella fick jag en klump i magen, ingen Djourou, Cesc (avstängd), Nasri, Walcott, van Persie, Clichy, Song eller Wilshere. Istället fick spelare som Chamakh, Bendtner, Rosicky, Diaby, Denilson, Eboué samt Arshavin spela ifrån start! (Nu ska det tilläggas att det är inte några dussinspelare vi pratar om här,) men hela åtta (!) ändringar av elva möjliga, med en dags mellanrum mellan matcherna. Inte okej, här låg det en hund begraven någonstans. Eboué fick spela vänsterback, Diaby spelades tillsammans med Denilson, Chamakh spelades tillsammans med Bendtner. Det var många knutar som skulle lirkas upp om detta skulle gå vägen, det kände jag direkt. Matchen startade, några småchanser åt olika håll innan bollen låg elva meter ifrån Lukasz Fabanski, för att fem sekunder senare ligga i nätet bakom Fabianski. 1-0 till hemmalaget och den där klumpen i magen blev ännu större. Men det blev något bättre, 1-1 kom av Andrey Arshavin, 1-2 kom av Nicklas Bendtner. Men någon utspelning skulle det inte bli tal om. Istället skulle Wigan ösa på framåt i jakt på kvittering. Andra halvlek led mot sitt slut då Wigan- spelaren N`Zogbia valde att halvt skalla den inbytte Jack Wilshere och få rött kort på köpet! Nu var det lugnt trodde jag, inte skulle ett bottenlag lyckas göra mål på ett topplag med en man mindre på plan? Något mål skulle inte Wigan-spelarna göra heller, men det betyder ju inte att Wigan skulle få ett mål. För på en hörna i matchminut 81 råkade Sebastien Squillaci nicka bollen i eget mål. 2-2 var nu ett faktum, 2-2 stod det också 15 minuter senare då klockan stod på 94.00 och domaren blåste av matchen. Arsené Wengers idé hade inte gått i lås, två poäng i jakten på Manchester United var förlorade.
Man brukar säga "lätt att säga med facit i hand", men idag visste jag att det skulle bli svårt, med åtta förändringar blir det svårt, väldigt svårt!
Onsdagen den 29:e December 2010 förlorade Arsené Wenger en stjärna i min bok, illa Arsené, illa!
Kristoffer
2010-12-30 @ 02:04:24

Oerhört bra skrivet, precis som jag känner också! Keep on working med sidan, bra arsenalläsning tycker jag! :)
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0